21 February, 2011

Taraf Nik Najis sebagai ulamak, dibawah kaki Maya Karin

Nik Najis ulamak lidah bercabang
Beliau telah mengakui pentingnya bangsa Melayu diutamakan dalam segala hal.
Dulu, dia kata tak perlu pentingkan bangsa...yang penting adalah Islam, sekarang bila dia tengok orang PAS pun dah menyampah kat dia, dia cakap lain pula...inilah yang dikatakan ulamak lidah bercabang.
Nik najis ini juga sering mempertahankan persahabatan PAS dengan DAP. Dia kata PAS akan tarbiah DAP kepada Islam.
Jika kita kira tempoh PAS - DAP berkawan dah lama dah...Oleh itu sudah pasti PAS telah berjaya mengIslamkan ahli-ahli DAP. Soalannya...dah berapa orang ahli DAP yang telah diIslamkan?
Jika nak dibandingkan Nik Najis ni dengan Maya Karin...pada saya, mulia lagi lah Maya Karin tu.
Maya Karin seorang gadis Melayu yang beragama Islam telah berjaya mengIslamkan seorang lelaki berbangsa Inggeris. Walau pun mereka sekarang dah bercarai...faktanya ...Maya karin dah berjaya mengIslamkan seorang lelaki mat salleh.
Oleh itu, tak salah jika saya katakan ...taraf Nik Najis sebagai ulamak terletak dibawah kaki Maya Karin je.

1 comment:

Fakeh said...

Apa kata UMNO Cawangan/Bahagian tuan anjur ceramah bertajuk KETUANAN MELAYU MENGIKUT ULAMA NUSANTARA. Dalam tajuk ini, kita akan faham bahawa UMNO tanpa sedar telah melaksanakan segala nasihat ulama-ulama besar Melayu dahulu kala. Maka sebab itulah Allah SWT pelihara UMNO hingga kekal relevan ke hari ini berbanding PAS. Kita juga akan faham bahawa perjuangan melalui bangsa adalah sunnah Rasulullah SAW dan memahami kesesatan aqidah Nik Aziz dari sudut ilmu yang dibahaskan dalam kitab-kitab Ahlu Sunnah Wal Jamaah. Sila layari http://www.docstoc.com/docs/55052418/Bangsa-Melayu-Mengikut-Ulama-Ahlu-Sunnah-Wal-Jamaah

Mohd Fadhil bin Musbah al-Marwa ialah seorang guru pondok berumur 42 tahun yang berasal dari Sungai Merab, Kajang. Datuk mertua beliau ialah Tuan Haji Hamid Kajang, pengasas Maa’had Hamidiah Kajang. Beliau adalah bekas pelajar Maktab Sains Sultan Ahmad Shah (1982-1986) yang memilih jurusan pengajian bersanad di Pondok Tunjuniah, Kota Bahru; Pondok Pasir Tumbuh, Kubang Kerian dan Pondok Kerandang, Besut. Pernah bertugas sebagai guru JAIS dan KEMAS. Beliau tidak mengenakan sebarang bayaran tinggi, memadailah disediakan saguhati yang mengambil kira duit tol, duit petrol dan duit makan. Beliau boleh dihubungi melalui anak muridnya, Ustaz Mohd Saiful A. Karim di talian 013-365 5715 atau 019-366 9741.