18 February, 2012

Mainan Anuar adalah "kata-kata"

Michael Ordman penulis The Jerusalem memuji pendirian Anuar untuk melindungi Israil. (Rujuk : Jerusalem Post, http://blogs.jpost.com 6 Februari 2012). Hal ini memberi gambaran tentang kenyataan Anuar untuk mempertahankan Israil adalah kenyataan yang utama dan niat yang utama.
Namun Anuar menyatakan, kenyataan beliau diputarbelitkan. Secara faktanya beliau berkata "menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel" kenyataan selepas itu adalah kenyataan yang kedua, yang utamanya adalah"menyokong segala usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel" itu pendirian.
Anuar tetap tidak mengaku bersalah mengeluarkan kenyataan tersebut.
Nik Aziz menyuruh beliau menarik balik kenyataan, namun Anuar tetap dengan pendirian beliau. Dalam erti kata sebenar Anuar tidak menghormati pendirian dan prinsip PAS....
Merujuk pula kenyataan Nik Aziz dalam utusan Sabtu 18 Februari, M/S 18, Nik Aziz Kata "itu dia punya pasallah, kenyataan saya ini untuk mewakili PAS, dia mewakili PKR. Itu tak apa ( Anuar tidak menghormati pendirian PAS ), dia punya pasal, tak ada apa,"
Anuar perlekeh PAS, tetapi Nik Aziz tak kisah....

No comments: